El campament del Camí del Castellet de Banyoles (Tivissa, Ribera d’Ebre)

 

 


Les intervencions a l’exterior del poblat ibèric del Castellet de Banyoles formen part de la segona fase del “Projecte de recerca arqueològica sobre els campaments militars d'època republicana en el curs inferior de l'Ebre. 2006-2010”. Fins al moment s’han realitzat quatre intervencions arqueològiques entre l’any 2007 i 2009, subvencionades per l’ajut 2007 ACOM 00030 (cofinançat per l’AGAUR i l’Ajuntament de Tivissa) i la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Els treballs de recerca no es podrien haver dut a terme sense el contracte de recerca Beatriu de Pinós a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica de Catalunya (ICAC), finançat pel Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

 
Situació del jaciment del Castellet de Banyoles en el centre de la cubeta de Móra.
L. Brull, A. Schulten i S. Vilaseca duran la visita de l’investigador alemany al Castellet de Banyoles en els anys 40. Interior de la torre nord (MASV).
Situació del poblat ibèric i del campament del Camí del Castellet de Banyoles a tocar del riu Ebre, sobre el gual del mas de Molló.