El campament romà de la Palma (l’Aldea, Baix Ebre)

 

 


El projecte de recerca sobre els campaments romans d’època republicana al sud de Catalunya, dirigit pel Dr. J. Noguera, va iniciar-se l’estiu de 2006 amb la primera intervenció en el jaciment de la Palma. Fins al 2009 s’han realitzat quatre campanyes d’investigació, finançades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el premi Pons d’Icart d’arqueologia de l’Ajuntament de Tarragona i el Grup de Recerca d’Arqueologia Clàssica, Protohistòrica i Egípcia de la Universitat de Barcelona.
Els treballs de recerca no es podrien haver dut a terme sense el contracte de recerca Beatriu de Pinós a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica de Catalunya (ICAC), finançat pel Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

 

Situació del jaciment de la Palma prop de l’antiga desembocadura del riu Ebre.

 
 
Fotografia aèria vertical del riu Ebre al seu pas per la Palma. La zona estudiada se situa entre el pont de l’autopista i el pont del ferrocarril, però el jaciment també s’estén en direcció sud.